Blog

Een jaar van balans en foert zeggen: mijn reflectie op 2023

Dag allemaal,

Terwijl we het einde van 2023 naderen, neem ik graag de tijd om terug te kijken op de afgelopen twaalf maanden, een periode die voor mij gevuld was met persoonlijke groei, de geboorte en uitbreiding van Projecthuis en authentieke vriendschappen. Deze thema’s hebben mijn jaar gekenmerkt en hebben mij gevormd op manieren die ik niet had durven dromen.

1. Persoonlijke groei

Mijn reis van 2023 begon met het luisteren naar die stille, innerlijke stem die al geruime tijd tot mij sprak. In het verleden had ik de neiging om die stem te negeren, overstemd door het lawaai van het dagelijks leven en het advies van anderen. Maar dit jaar besloot ik “foert” te zeggen tegen twijfels en angsten, en in plaats daarvan te vertrouwen op mijn eigen intuïtie. Deze beslissing bleek een keerpunt te zijn in mijn persoonlijke groei.

Een cruciaal aspect van mijn balans vond ik in het evenwicht tussen voelen en denken. Temidden van de hectiek van het dagelijks leven nam ik bewust de tijd om te reflecteren, mijn gedachten te ordenen en mijn energie te richten op wat werkelijk belangrijk was. Deze balans bracht niet alleen rust, maar gaf me ook een helderder perspectief op mijn doelen en dromen.

Als hartpatiënt is het vinden van evenwicht tussen mijn lichamelijke gezondheid en het najagen van mijn dromen een voortdurende uitdaging. Al vele jaren weiger ik me te laten beperken door mijn medische conditie. Met zorg en discipline slaagde ik er dit jaar in mijn gezondheid te handhaven zonder mijn dromen uit het oog te verliezen. Een delicate dans, maar één die me een gevoel van vervulling schonk dat ik niet voor mogelijk had gehouden.
Een ander hoogtepunt van 2023 was het overwinnen van fysieke en emotionele uitdagingen na een intense bevalling. De kracht die ik in mezelf vond, zowel lichamelijk als mentaal, versterkte mijn geloof in de veerkracht van de menselijke geest. Het was alsof ik opnieuw leerde staan, stap voor stap, sterker dan ooit tevoren.

2. Projecthuis

Naast mijn persoonlijke ontwikkeling was er een opmerkelijke wending: de geboorte van Projecthuis. Deze persoonlijke veranderingen resulteerden in een initiatief dat groter uitgroeide dan ik had durven dromen.

In september verwelkomde ik drie fantastische begeleiders in mijn Projecthuis. Samen vormden we een team met een gezamenlijke visie: het creëren van een plek waar gezinnen samen konden zijn zonder afleiding, een oase van rust te midden van het tumult van het dagelijks leven.

De kern van Projecthuis was eenvoudig maar krachtig: een veilige ruimte bieden waar gezinnen konden verbinden zonder de constante stroom van externe prikkels. In een wereld vol schermen en afleiding wilden we een toevluchtsoord creëren waar echte verbinding kon gedijen.

Het was hartverwarmend om te zien hoe Projecthuis al snel vele gezinnen ondersteunde in het samen zijn zonder afleiding. Door middel van keramiekworkshops, ondersteuning en gesprekken faciliteerden we momenten van oprechte connectie en groei.

Projecthuis groeide uit tot een bron van positiviteit en ondersteuning voor anderen, en herinnert me eraan dat persoonlijke transformatie niet alleen een individuele aangelegenheid is, maar ook een krachtige kracht die anderen beïnvloedt.

3. Authentieke vriendschappen

Terwijl 2023 zich ontvouwde als een jaar van persoonlijke groei en de opkomst van Projecthuis, mocht ik een van de meest waardevolle elementen voelen: diepe vriendschappen. In de schaduw van mijn persoonlijke reis vond ik kracht en steun in de onverwachte warmte van deze relaties.

Soms ontstaan vriendschappen op onverwachte momenten, als reactie op de veranderingen die we doormaken. In mijn geval bracht het luisteren naar mijn innerlijke stem en het omarmen van balans nieuwe mensen in mijn leven die op een bijzondere manier resoneren met mijn groeiende zelf.

Deze diepe vriendschappen bleken een kostbare aanvulling op mijn reis. Ze waren meer dan alleen gezelschap; ze waren een spiegel die mijn persoonlijke evolutie weerspiegelde. In gesprekken met deze vrienden vond ik begrip, steun en een gedeelde waardering voor de complexiteit van het leven.

Samen deelden we niet alleen vreugde, maar ook de uitdagingen en obstakels die we tegenkwamen. In de ruimte die deze vriendschappen creëerden, kon ik authentiek zijn, mijn successen en mislukkingen delen zonder angst voor veroordeling. Het was een verademing om te ervaren hoe diepe connecties een bron van troost en inspiratie kunnen zijn.

Met het einde van 2023 in zicht en de drempel van een nieuw jaar voor ons, koester ik deze thema’s als kostbare lessen. Moge 2024 ons allen verder leiden op het pad van balans, groei en de vreugde van authentieke verbindingen.

Ik wens jullie allen de moed om naar jullie dromen te luisteren en diepe connecties te ervaren waarin je volledig jezelf kunt zijn.

Op naar een prachtig nieuw jaar!

Liefs,

Ester

Lees meer