Draaizorg

Heb je nood aan begeleiding en zorg?

Welkom in ons zorgatelier

Zorg voor jezelf

Een dynamiek binnen een gezin is complex en onderling verbonden. Struggles, moeilijkheden en zorgvragen ontstaan zelden als gevolg van het gedrag van één individu, maar veeleer als samenspel van interacties en reacties binnen de gezinsdynamiek. Onze benadering richt zich op het erkennen van deze onderlinge verbondenheid en het begrijpen van de cirkel van gedragingen en reacties binnen het gezin. Door deze dynamiek te herkennen en te begrijpen, kunnen we effectieve ondersteuning bieden die gericht is op het aanpakken van de dieperliggende oorzaken van je moeilijkheden.

We geloven sterk in het creëren van een veilige, ondersteunende omgeving waar je als individu of gezin samen komt om jullie uitdagingen aan te pakken. Je wordt ontvangen in ons zorg-atelier waar we op een laagdrempelige, creatieve manier jullie zorgvraag beluisteren en samen aan de slag gaan. Door middel van gesprekken en creatief therapeutische oefeningen, op een speelse manier aangebracht, streven we ernaar om banden te versterken, communicatie te verbeteren en gezonde coping mechanismen te ontwikkelen om met moeilijkheden om te gaan. Het is onze overtuiging dat door samen te werken, met begrip en mededogen voor elkaar, we mogen groeien en bloeien te midden van onze uitdagingen die ons leven biedt. In ons Projecthuis is iedereen welkom, ongeacht leeftijd, achtergrond of gezinssamenstelling. Of je nu alleen komt, met je partner, met je kinderen of met je hele gezin, wij staan klaar om je te verwelkomen in onze warme en gastvrije gemeenschap.

Onze aanpak

Onze unieke aanpak combineert het ambachtelijke karakter van een keramiekatelier met therapeutische begeleiding, waardoor een krachtige en transformerende ervaring ontstaat. Door samen iets te creëren en actief bezig te zijn, verlichten we de zwaarte die soms gepaard gaat met traditionele therapieën.

In ons zorg-atelier wordt de nadruk gelegd op het proces van creeëren, het voelen van de klei tussen je vingers, het vormgeven van je gedachten en emoties. Dit biedt een unieke uitlaatklep voor bijvoorbeeld zenuwachtigheid, druk en onwetendheid die soms gepaard gaan met de eerste stappen richting therapie.

Als therapeut observeren we de handelingen en gedragingen tijdens het creatieve proces. De non-verbale signalen bieden ons waardevolle inzichten die ons helpen om snel tot de kern van de zorgvraag te komen. Hierdoor kunnen we effectief werken aan het aanpakken van onderliggend emoties en uitdagingen. Daarnaast zorgt deze luchtige sfeer van therapie volgen ervoor dat je je vrijer zal voelen om tot gesprek te komen en leer je de durf te hebben om te spreken en communiceren.

Door deze geïntegreerde benadering van creatief proces en therapie bieden we een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jezelf vrij voelt om te experimenteren, te ontdekken en te groeien.

Voor wie

In ons Projecthuis is iedereen welkom, ongeacht leeftijd, achtergrond of gezinssamenstelling. Of je nu alleen komt, met je partner, met je kinderen of met je hele gezin, wij staan klaar om je te verwelkomen in onze warme ondersteuning.

Kinderen kunnen enkel individuele therapie volgen bij ons wanneer zij eerst met hun (deel van het) gezin een of enkele sessies hebben gevolgd. Dit is in samenspraak met de therapeut.

We maken steeds een combinatie van onze kennisvelden om tot op-maat- therapie te komen, volgende zaken kunnen daar – wanneer aangewezen – deel van uitmaken:

  • Klinische gesprekstherapie
  • EMDR
  • Creatieve therapie
  • Stress en burnout coaching
  • Orthomoleculaire therapie
  • Cranio sacraal therapie

Praktisch

Consultaties gaan door in Frederik Vanmellestraat 28, 9040 Sint-Amandsberg

Prijzen:

  • psychotherapie, cliëntgerichte gesprekstherapie, EMDR: 1u, €75
  • Creatieve therapie: 1u15 €90


Afhankelijk van je ziekenfonds kan een deel van de kost terugbetaald worden. We werken als gedeconventioneerde therapeuten.

Je therapeuten

Ester

Ellen

Onze agenda

cursussen en lessen voor 2024