Ons verhaal

Voor knusse momenten

Een plek om even uit de rush van het leven te stappen en samen de tijd te nemen voor jezelf en elkaar.

Als gezin krijg je te maken met zoveel verschillende dynamieken. Jij, je partner en je kinderen: jullie hebben allemaal jullie eigen persoonlijkheid. En los daarvan zijn er in het leven nog heel wat kleine en grote momenten die het soms extra moeilijk maken om te verbinden. Om echt naar elkaar te luisteren en samen te zijn.

Die oorzaak ligt nooit bij één iemand afzonderlijk. De oplossing ligt bij iedereen in het gezin. Therapie kan zeker helpen bij de grotere thema’s, maar wat met de kleine alledaagse moeilijkheden die iedereen op zijn pad tegenkomt? Het zijn net die strubbelingen die ik met het Projecthuis wil opvangen, door een puzzelstukje te zijn voor jouw volledig gezin. 

Jij beseft maar al te goed dat kwalitatief tijd doorbrengen met elkaar veel waardevoller is dan constant bij elkaar zijn en hierdoor weinig tijd en ruimte te hebben voor jezelf. Het Projecthuis is een thuis voor ouders zoals jij, die bewust tijd maken voor zichzelf én hun gezin door creatief te verbinden. Op die manier ervaar je niet enkel meer rust en harmonie, maar ook meer plezier.

Een plek om even uit de rush van het leven te stappen en samen de tijd te nemen voor jezelf en elkaar.

Keramiek als tool om te verbinden

Die tijd en ruimte voor jullie als gezin bied ik aan in de vorm van keramiekmomenten, dé tool om te verbinden met elkaar. Met keramiek kom je tot de essentie en merk je meteen hoe je met jezelf omgaat. Drijf jij je pot zo ver dat hij net blijft staan of geef je hem meer ademruimte zodat hij stevig op zijn bodem staat? 

Keramiek is de spiegel van je innerlijke wereld. Ben je moe of zenuwachtig? Dan verklapt je bol klei dat al heel snel. Of ben je overprikkeld? Dan zal je nooit voldoende kracht hebben om je klei te centreren. Om de klei te laten draaien, is het noodzakelijk om uit je hoofd te komen en je lichaam volledig te doorvoelen.

Beleving en samenzijn

Bij ons draait het dan ook niet om het aanleren van de beste technieken. We zijn wél een plek waar je uit je comfortzone stapt en dichter bij elkaar komt. Bij het Projecthuis focussen we op beleving en samenzijn. Net om die reden vind je bij ons dan ook geen groepssessies, want we maken bewust tijd en ruimte voor enkel jou en je gezin. Ik wil jullie de kans geven om elkaar écht te zien.

Jullie maken samen herinneringen, om daarna iets tastbaars mee naar huis te nemen. En van de gesprekken die spontaan loskomen tijdens het draaien? Daar word ik telkens heel warm van. Het Projecthuis is een veilige plek om even uit de dagelijkse sleur te stappen en de tijd te nemen voor jezelf en voor elkaar. En dat allemaal in een huiselijke en gemoedelijke sfeer.

Ester en Wouter,

een warme en authentieke tandem.

Ester

Hi, ik ben Ester. Vrouw, mama en therapeut. Mijn master in grafiek en vrije kunst liep naadloos over in mijn studies psychologie, die ik daarna nog aanvulde met opleidingen als orthomoleculaire gezondheidszorg en cranio sacraal therapie. Dat geeft meteen weer waarvoor ik sta: de combinatie van theoretische kennis met een creatief gevoel en oog voor kunst en schoonheid.

Jaren geleden bouwde ik mijn eigen groepspraktijk op en gaf ik therapie aan kinderen en hun ouders, maar er bleef steeds iets missen voor mij. Wanneer je op bezoek komt in het Projecthuis merk je het meteen: ik ben allesbehalve een klinische en stijve therapeut. Ik heb het hart op de tong en sta voor echtheid in alles wat ik doe. Daarom zocht ik naar een manier om mijn begeleiding vollediger, luchtiger en plezieriger te maken. Met respect voor elkaar, zonder de vinger te wijzen naar dat ene kind of die ene ouder die in therapie moet. Samen creëren – dat was mijn antwoord.

Wouter 

Wouter zal je heel vaak aan mijn zijde terugvinden. Hij is de rust in mijn storm, de persoon die mijn zotte dromen vertaalt naar de werkelijkheid, mijn duwtje in de rug en vooral: mijn steun en toeverlaat. Iemand die voor mij de perfecte combinatie bezit van handigheid en creativiteit. Noem iets op en Wouter kan het maken. Je zal hem dan ook regelmatig aantreffen tijdens de keramiekmomenten.

Om samen modderkeukens te bouwen, te creëren of bij de moestuinwerking. Wouter weet alles van planten en de moestuin is dan ook zijn speeltuin. Hij is het schoolvoorbeeld van iemand die met een gigantisch wiskundig inzicht en een sterke drive om te ondernemen bergen kan verzetten. Naast zijn eigen zaak WESprojects maakt hij ook deel uit van het creatieve luik binnen ons Projecthuis.

Samen met ons fantastisch team ontvangen we jou en je gezin met veel plezier in ons keramiekatelier.

Ons team

Waar we zo trots op zijn.

Ester

Bezielster Projecthuis

Wouter

Ellen

Eveline

Jennifer

Begeleider

Workshops

Hou de agenda in de gaten voor updates.