Workshops

Voor knusse momenten

gezellig tafelen - handopbouw

Wanneer? 18 Juni - 19u tot 21u30

Het seizoen van gezellig de tafel vol zetten met lekkers is weer aangebroken. Maak jij het ook graag gezellig aan tafel  en heb je zin om zelf unieke decoratie, schalen, mokken, … te maken? Dan is deze workshop voor jou.

Wat gaan we doen

Met de techniek handopbouw begeleiden we je bij wat jij wilt maken. Een waterkan, mok, grote schaal of eerder een set tapasbordjes. Alles kan.

Wat krijg je

 • techniek van handopbouw
 • 4 soorten klei om uit te kiezen en te combineren.
 • biscuitbak en glazuurbak
 • drankjes en versnaperingen
 • €88 per persoon

Praktisch

 • de workshop gaat door in onze prachtige tuin.
 • max. 8 personen
 • 1 op 1 begeleiding
 • afgewerkte keramiekstukken zijn af te halen achteraf.
 • Enkel voor volwassenen

Familie popcorn schaal

Wanneer ? 19 mei - 16u - 1u30min

Wat ga je doen

 • Samen maken jullie 1 grote popcorn schaal in keramiek.
 • Dit kan met 5 gezinsleden samen. Je kan dus kiezen om met je volledige gezin (tot 5personen) dit te maken of een 1-1 moment.
 • Je krijgt een recept voor heerlijke, voedende popcorn voor tijdens jullie knusse zetel momenten. –
 • Een gezellig eigen tafeltje waar je zonder afleiding de workshop kan beleven.

Praktisch

Deze workshop gaat door in: Leienest, Dendermondesteenweg 357, Destelbergen.
Waarom? Leienest en Projecthuis zijn bekend voor hun individuele zorg voor gezinnen. Zij hebben de wens een community te creëren voor kinderen en hun ouders.  Zondag 19 mei is de eerste stap naar een bruisende samenwerking met een authentieke zorg voor jou. Naast deze eerste keer is het ook de opening van de vernieuwde praktijk Leienest waarin Ambre en Nicolas hun passie vieren en delen met jullie. Er zijn dus nog een heleboel andere leuke activiteiten die dag voor jou en je gezin!

Zomervakantie

Waardevolle tijdsbesteding voor kinderen

Naast onze draaitijd, draairust, draaizorg en eenmalige thema workshops bieden wij tijdens de zomervakantie waardevolle tijdsbesteding aan voor kinderen.

Ons aanbod is speciaal ontworpen om kinderen niet alleen te vermaken, maar ook om hen waardevolle vaardigheden bij te brengen zoals teamwork, probleemoplossend denken, respect voor natuur, regulatie van emoties,…

Crea-moestuin kamp

Wat gaan we doen die week?

Tijdens onze creatieve bezigheden stimuleren we de kinderen hun verbeelding met een verscheidenheid aan kunst- en ambachtsprojecten. Van schilderen tot knutselen en alles daartussenin. Elk kind kan zijn creatieve passie ontdekken en ontwikkelen onder ervaren begeleiding.

Daarnaast hebben we oog voor de natuur en wat die ons schenkt. We leren bij over tuinieren, planten en het belang van duurzaamheid. We doen hands-on ervaringen om dieper over de natuur te leren en ontdekken.

Wanneer het mooi weer is, hebben we nog een fantastisch extraatje in petto voor de waterratten onder jullie kinderen: een zalig buitenzwembad om in te ravotten.

Prijs

€165, alle materialen, 10 uurtje.

Wanneer

 • Week 1: 8-12juli (Ester en Laurence)
 • Week 2: 5-9 augustus (Ester en Laurence)

Voor wie:

Kinderen 6-12 jaar

Max. 24 personen

Waar?

Succalaan 16, 9070 Destelbergen

Dit kamp is in samenwerking met Studio Ayanna

Keramiek-kleur kamp

Wat gaan we doen die week?

Tijdens ons ochtendkamp, van 9u tot 12u, worden kinderen uitgenodigd om hun artistieke talenten te verkennen in ons keramiekatelier en kennis te maken met de schoonheid van ambacht.

Daar kunnen ze zich onderdompelen in het werken met klei. Of het nu gaat om het vormgeven van een kom of het creëren van een intrigerend sculptuur. Kinderen zullen worden aangemoedigd om hun eigen unieke stijl te ontdekken en te ontwikkelen.

Ons doel is niet alleen om hen de technische vaardigheden van het keramiek maken bij te brengen, maar ook om hun creativiteit te stimuleren en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Tijdens het kamp zullen de kinderen ook kennismaken met verschillende decoratietechnieken, waaronder glazuren en schilderen. Ze zullen leren hoe ze kleuren kunnen mengen, texturen kunnen creëren en natuurlijke motieven kunnen gebruiken om hun keramische meesterwerken tot leven te brengen.

Ons keramiekatelier is niet alleen een plek om kunst te creëren, maar ook om vriendschappen te smeden en herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Dus kom en doe mee aan ons zomervakantie keramiek-kleur atelier en geef je kinderen de kans om te ontdekken, te groeien en te bloeien in de wereld van keramiek en kleur!

Prijs

€185, alle materialen, 10 uurtje en drank inbegrepen. Inclusief afbakken van keramiekstukken.

Wanneer

 • 12-16augustus

Voor wie:

Kinderen 6-12 jaar

Max. 6 personen

Waar?

Projecthuis, Frederik Vanmellestraat 28, 9040 Sint-Amandsberg

Workshops

Hou de agenda in de gaten voor updates.